fbpx

Sabtu & Ahad, 

25 – 26 Januari 2020

Shaftsbury Asteria, Cyberjaya

8.00am – 5.00pm

PENDAFTARAN TELAH DITUTUP!

Pendaftaran ke Advanced My Human telah ditutup sepenuhnya:

Hari
Jam
Minit
Saat

Klik Butang di bawah untuk ke WAITING LIST bagi menantikan Seminar seterusnya.

PROMO EXTRAVAGANZA KINI DITUTUP!

Pendaftaran EXTRAVAGANZA ke Advanced My Human akan dibuka dalam masa:

Hari
Jam
Minit
Saat

Klik Butang di bawah untuk ke WAITING LIST bagi merebut HARGA PROMO dan BONUS-BONUS EKSKLUSIF yang Ditawarkan.

LAST CALL KINI DIBUKA!

(hanya untuk 4 jam dan terhad 100 tiket sahaja!)

Pendaftaran LAST CALL ke Advanced My Human kini dibuka dalam masa:

Hari
Jam
Minit
Saat

Klik Butang di bawah untuk Mendaftar bagi merebut HARGA PROMO dan BONUS-BONUS EKSKLUSIF yang Ditawarkan.

Berita baik! Ingin lakukan pembelian pantas dan tidak mahu menunggu?

Dapatkan tiket VVIP atau VIP sekarang!

Adakah ANDA ada masalah pengurusan sumber manusia seperti ini?

Hari-hari balik lambat, busy urus kedai, walaupun dah ada staf sendiri

Product dah banyak demand, tapi masih takut nak ambil staf, sebab takut tak mampu nak bayar gaji staf

Staf selalu cuti, MC dan kerja tak perform. Nak buang takut susah nak cari pekerja baru.

Sakit kepala dengan masalah pekerja keluar masuk yang tinggi.

Hubungan dengan keluarga semakin renggang sebab selalu takda masa nak luang bersama

Dah hire staf, tapi tak berani nak bagi kerja berat,  tak percaya staf boleh buat kerja bagus.

Dah bertahun-tahun bisnes, tapi masih tak grow, dari dulu sampai sekarang bisnes kejap okay, kejap tak.

Masih jadi “orang paling penting”, yang mana bisnes perlu tutup jika anda tak masuk kedai.

Jika ya...

Perlu ke hire staff ramai-ramai? Bisnes boleh je jalan walaupun ada 2-3 orang macam sekarang.

Jika anda nak berhentikan diri anda dari jadi kuli – buat semua kerja dalam syarikat, saya akan cakap anda perlukan staff yang lebih ramai.

Memanglah staff sikit pun bisnes boleh jalan. Tapi anda tengok sendiri, kalau setiap staff, semua kerja dia buat, multi skill kononnya.

Habis tu kalau staff tu berhenti macam mana? Dah nak kena cari baru, banyak kerja yang tak jalan.

Plus saya tak suka jadikan staff saya macam superman, semua benda dia kena buat. Sebab saya tahu, lagi banyak kerja staff kena buat, lagi hilang fokus mereka.

Bila hilang fokus, staff akan susah nak siapkan kerja-kerja yang saya nak.

Thats why saya ada 6 roda pengurusan, yang guide saya, siapa yang saya perlu hire, macam mana nak uruskan mereka, berapa gaji untuk bayar kepada mereka mengikut department mana saya akan tempatkan mereka.

Saya percaya, kita perlu tahu bagaimana nak cari staff yang betul untuk posisi yang betul, barulah syarikat boleh cepat berkembang.

Tapi, kalau anda rasa pendapat anda berbeza dengan saya, anda lagi suka kalau bisnes anda tak payah ada staff banyak-banyak, anda boleh teruskan.

Tiada yang salah, tiada yang betul. Saya hanya berkongsi apa yang dipraktikkan oleh saya dan dunia korporat di luar sana.

Dah bersedia untuk hire dan uruskan staff dalam syarikat? Teruskan bacaan.

Ketahui 11 RAHSIA strategi pengurusan pekerja UNTUK KEMBANGKAN SYARIKAT DI ADVANCED MY HUMAn

SAMPAI BILA NAK BUAT SEMUA KERJA SENDIRI?

Tamatkan penderitaan dan kepenatan buat bisnes dengan belajar ilmu ambil pekerja yang betul serta teknik delegate kerja supaya boleh bebaskan diri daripada ‘penjara’ bisnes.

TINGKATKAN EFISIENSI KERJA PASUKAN DAN KURANGKAN 50% KOS KESALAHAN PEKERJA

Kos paling besar dalam bisnes adalah kos pekerja. Semakin ramai pekerja, semakin banyak tinggi kosnya.

Kali ini kami akan kongsikan kajian kes bagaimana dengan jumlah pekerja yang sedikit namun mampu menjana jualan yang tinggi dan hasil kerja yang lebih produktif dan effisien.

TAMBAH MESIN DUIT SYARIKAT

Ramai majikan takut nak ambil pekerja kerana bimbang kos meningkat, kemudian tak mampu nak bayar gaji.

Jangan risau, saya akan ajar anda A-Z bagaimana nak hire team yang menjadi mesin duit paling aktif untuk tambah income syarikat lebih banyak untuk anda.

3 TIANG UTAMA UNTUK KEMBANGKAN SYARIKAT

Ketahui master plan yang lengkap bagaimana sesebuah syarikat kecil mampu berkembang dan membina legasi dengan hanya faham tiga struktur utama dalam perkembangan bisnes.

FORMULA DAN TIPS YANG MUJARAB UNTUK KENALI TALENT ATAU STAFF DALAM SYARIKAT

Tiada siapa yang nak bayar gaji staf yang tak berkualiti. Dengan formula T.E.A.M, syarikat anda akan lebih selamat dan yakin untuk hire staf yang tepat untuk bersama anda bangunkan syarikat.

BINA PASUKAN ELIT DALAM SYARIKAT DENGAN 3 LANGKAH MUDAH

3 skillset yang boleh digunakan sebagai scanner untuk anda bebas pening kepala memikirkan masalah pekerja dalam syarikat yang tidak pernah selesai!

RAHSIA FRAMEWORK KERJA UNTUK SETAHUN!

Ramai orang ambil staf kemudian tidak tahu nak bagi kerja apa. Kerja perlu ada dulu, baru cari orang untuk siapkan kerja.

Lebih daripada 7/10 orang bisnes yang saya jumpa selalu komplen tidak tahu nak beri kerja apa pada staf, maka saya akan tunjukkan satu kerangka yang pasti akan membuatkan anda tarik nafas lega selama setahun.

PILIH ORANG YANG BETUL UNTUK TUGAS YANG BETUL

Ketahui teknik mengenal bakal pekerja kita dengan tepat supaya kita tak tersalah pilih staf sehingga syarikat anda hanya “membazir” bayar gaji buta kepada orang yang salah.

HOOKED & HIRE CALON TERBAIK

Risau tersalah pilih staf yang tak boleh buat kerja?

Tersalah pilih boleh menyebabkan anda kerugian ribuan ringgit.

Saya ada S.O.P khas untuk anda yang dah sedia nak let go 95% kerja-kerja anda kepada staf.

STRATEGI KUMPUL 100++ RESUME DENGAN FUNNEL YANG BETUL

Nak iklankan peluang pekerjaan pun ada caranya, kalau silap tu yang bila post iklan, takda sorang calon pun berkenan nak bekerja di syarikat anda.

Bila tak ramai yang apply, kemungkinan anda hire staf sebab “terdesak” boleh melingkupkan syarikat anda sendiri

KENALI ‘PERMATA’ ATAU ‘KACA’ HANYA DENGAN SATU SOALAN TEMUDUGA

Jangan terpedaya dengan calon yang tampil yakin dalam resume yang “padu”. Saya akan ajar anda soalan-soalan interview untuk anda bezakan mana satu bakal calon terbaik untuk syarikat anda hire jadi team anda.

SIAPA SAYA YANG AKAN bantu SISTEMKAN PENGURUSAN PEKERJA SYARIKAT ANDA?

ABDUL BASIT

Abdul Basit merupakan ‘Chairman’ kepada Byond Group of Of Companies yang menaungi 5 anak syarikat.

Beliau telah berpengalaman melatih lebih 30,000 usahawan dalam pembangunan bisnes melalui pengurusan yang sistematik di dalam seminar-seminar anjuran Byond Success Sdn. Bhd.

Kisah jatuh bangun serta kejayaan beliau pernah dipaparkan di Berita Utama TV3, Nasi Lemak Kopi O TV9, Astro Awani, Harian Metro, Bernama TV, Ikim Fm, Selamat Pagi Malaysia, Majalah Wanita, program Feel Good Show NTV7, dan Majalah Keluarga.

Kejayaan beliau mencapai RM 1 Juta dalam tempoh 9 bulan menjadi inspirasi ramai usahawan dan ditemuramah oleh media TV3 dan TV9.

Beliau juga merupakan Certified HRDF Trainer, mendapat pensijilan Latihan ISO 9001:2008 dan merupakan Certified NLP Master Practiotioner yang ditauliahkan oleh National Federation of NLP (NFNLP), USA.

Beliau merupakan pelajar terbaik keseluruhan (Chancellor Award) dan di anugerahkan ‘Pelajar Terbaik’ ketika menerima Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan di Universiti Tun Abdul Razak pada tahun 2012.

As Seen On

OUR SUCCESS STORY

Boleh percaya ke dengan pengurusan sumber manusia ni boleh bantu bisnes saya untuk berkembang, tambah cawangan dan mempunyai staff yang berkualiti? 
Baca kisah mereka yang sudah berjaya urus sumber manusia dengan lebih baik dan produktiviti syarikat meningkat.

Berjaya menambah staf dari 20 ke 70 orang staf dan sales beliau meningkat hampir 5x ganda yang mana, impak yang sangat besar hanya dengan struktur bisnes beliau ke arah bersistem dan berjaya mencari pekerja yang betul untuk buat kerja yang betul.

Kalau dulu, Kak Nor memang serabut, nak masak, nak tengok staf buat kerja ke tak, stock barang basah semua cukup ke tak, busy sangat sampai kenduri sedara kahwin pun tak dapat datang, mampu “kirim salam” je. 

Sekarang, dia orang yang sampai dulu kat kampung, nak tinggal kedai dah tak risau dah.

Dah ada ofis sendiri, dah hire staf untuk bantu beliau. Yang paling best, bisnes beliau berkembang sangat pantas sampai waktu raya tahun lepas, stock tak cukup nak supply pada demand customer.

Dapat kurangkan cukai beliau, dan sekarang beliau sudah tukar company secretary yang lebih baik, yang boleh untuk urus syarikat, akaun dan cukai syarikat dengan lebih baik dan murah.

Boleh delegate kerja pada staf dan semua kerja dapat disiapkan dengan efisien. Segala kerja operasi, dan kerja QC dah boleh serahkan kepada staf.

INDUSTRI: MAKANAN

“Sales meningkat 5x ganda walau founder asal dah tiada.”

Dahulu saya “stuck” untuk berkembang, kerana tak ada ilmu yang betul.

Setelah hadir je program Byond, impak yang sangat besar hanya dengan struktur bisnes ke arah bersistem.

Saya kini berjaya menambah staf dari 20 ke 70 orang staf, dan sales meningkat hampir 5x ganda.

– Syariff Mizan, Al Mizan Satay House

INDUSTRI: Produk

“Bergaduh adik-beradik hanya kerana salah faham dalam bisnes”

Adik-beradik pun boleh bergaduh jika buat bisnes tanpa ilmu pengurusan bisnes yang betul.

Terlalu banyak masalah sehinggakan berlaku salah faham dan bergaduh adik-beradik.

Kesilapan ramai pemilik bisnes hanya fikirkan sale, dan tidak kisah tentang pengurusan.

Akhirnya setelah terbuka hati join program Byond, kini beliau sudah berjaya mencari pekerja yang betul, tiada lagi masalah dalam memberi arahan dan sale meningkat sangat tinggi.

 

– Azila Mohd Zain, Afiela Enterprise

INDUSTRI: KESIHATAN

“Walaupun tahun lepas keluar pergi haji, bisnes tetap jalan dengan baik.”

Sebelum hadir ke program Byond, masalah saya, bila duit tu masuk tak tahu ke mana, dengan resit tak tentu hala. Nak tinggal bisnes sehari pun susah.

Sekarang, daripada segi kewangan pun semua dah cantik, bisnes saya bebas hutang, siap bank kejar lagi nak offer bagi loan kat saya.

Saya lega, walaupun tahun lepas keluar pergi haji 23 hari, tapi bisnes jalan dengan baik, semuanya tersusun.

– Puan Saurah Awee, Madani Hub Sdn Bhd

INDUSTRI: MAKANAN

“Sekarang nak MASUK TENGAH HARI, atau pergi bercuti pun takde masalah.”

Kalau dulu pukul 6.30 pagi, saya dan suami dah terpacak kat kedai semata-mata nak tengok pekerja masuk kerja ke tak, buat kerja ke tak.

Sekarang, nak masuk tengah hari, nak pergi bercuti pun takda masalah sebab saya dah tahu macam mana nak uruskan pekerja dan syarikat berjalan tanpa saya perlu ke kedai hari-hari.

– Nor Haslinda Baharum, Tasnor Sdn Bhd

INDUSTRI: PRODUK

“Sebab tiada ilmu ambil pekerja yang betul, saya main ambil je orang bekerja dengan saya”

Saya ambil orang bekerja tanpa saya nilai orang itu berkualiti atau tidak untuk syarikat saya.

Sebenarnya nak dapatkan staf yang berkualiti, sudah boleh filter semasa terima resume mereka lagi.

Selepas belajar dan ada ilmu HUMAN, sekarang sudah mempunyai 8 orang staf yang berkualiti yang bekerja dengan beliau.

Sudah jelas nak bagi kerja apa, dokumen berkaitan pekerja semuanya lengkap.

– Lily Wahab, Mirath SW Sdn Bhd

INDUSTRI: KOSMETIK / KECANTIKAN

“Nak tutup je lah bisnes ni. Buat apa berbisnes sale banyak, tapi duit simpanan tak ada langsung. Dah join Byond, barulah  saya BERJAYA mempunyai SIMPANAN 4GANDA.”

Sebelum ni Ferra buat bisnes tak tahu nak fokus yang mana?

Retail pun buat, ejen/stokis pun buat. Tak jelas bisnes model bisnes Ferra ni apa sebenarnya.

Selepas join Byond baru tahu yang sebenarnya Ferra perlu betulkan sistem, betulkan human, dan barulah Ferra jelas dengan bisnes model apa yang perlu buat.

Dalam masa 7 bulan, sale meningkat 10x ganda dan saving 4x ganda.

– Ferra Rossa, FMLuxeBeauty Sdn Bhd

Industri: MAKANAN

“Duit ‘BOCOR’ entah kemana, akibat tidak urus bisnes dengan betul

Kerana terlalu fokus pada ‘Sale’ dan ‘Marketing’, memang duit yang masuk tu banyak.

Tapi, duit yang keluar pun banyak, dan paling menyakitkan hati bila kita tidak tahu kemana duit tu pergi.

Sekarang team dah bertambah, dan bila dah jumpa team yang betul sale meningkat sehingga 200% daripada sebelumnya. 

– Mohamad Farhan, Chocodaps

INDUSTRI: Makanan

“”Buat bisnes dah bertahun, tapi tak ada masa sebab pengurusan tidak teratur.””

Ramai orang buat bisnes sebab mereka nak ada masa untuk diri mereka.

Tetapi akhirnya, hidup terikat dengan bisnes yang dijalankan sebab tak urus bisnes dengan betul.

Selepas dah hadir ke program anjuran Byond, pengurusan dah bertambah baik, beliau sudah tidak pening kepala macam dahulu dan kini perniagaan beliau sudah boleh “automated”.

Tak datang ke kedai pun perniagaan beliau berjalan lancar seperti biasa.

– Nor Rosidah, Eiyda Bakers

INDUSTRI: KECANTIKAN

“Lepas pergi kelas, dah mula ambil staf. Bila cuti pun, duit tetap masuk juga.”

Sebelum ni depends kepada saya je. Dalam kelas pun kena reply Whatsapp. Saya yang kena close sales. Pergi mana-mana pun kena reply Whatsapp.

Saya cuti, akaun bisnes saya pun cuti.

Bila dah pergi kelas, saya dapat tahu apa yang perlu saya buat, cara nak pilih staf yang betul. Pergi cuti pun, duit tetap masuk juga.

– Sabrina Shuhaimi, Fever Glam

DAN RAMAI LAGI PEMILIK BISNES YANG TELAH BERJAYA URUS MANUSIA DALAM BISNES MEREKA

30,000++ USAHAWAN TELAH BERJAYA URUSKAN STAFF SYARIKAT MEREKA

TUNGGU APA LAGI?
DAFTAR SEKARANG SEBELUM PROMOSI TAMAT!

PAKEJ EKSKLUSIF VVIP

  • 1x Makan Tengah Hari bersama Tuan Abdul Basit
  • Sesi Q&A Khas Semasa Lunch bersama Tuan Abdul Basit
  • Ruang Solat Khas Disediakan
  • Tidak Perlu Beratur Panjang Dan Akses Khas VVIP Selama 2 Hari
  • 10x Video Bisnes ByondGO
  • 4x Ebook Premium Pengurusan Manusia
  • 2x Buku Tuliss
  • 1x Eksklusif - Online Group Coaching
  • 1x BMG - Panduan Ambil Staf Berkualiti
  • 1x Seat Eksklusif Ruangan VVIP di belakang Golden Circle
  • 1x T-shirt Eksklusif Seminar
  • 1x Woven Bag Eksklusif Seminar
  • 1x Set Workbook Seminar
  • Money Back Guarantee
Harga SebenarRM7,920

1 TIKET 

RM997

(Terhad 20 3 seats sahaja)

PAKEJ EKSKLUSIF VIP

  • Lunch Dan Ruangan Khas VIP Disediakan
  • Ruang Solat Khas Disediakan
  • Tidak Perlu Beratur Panjang Dan Akses Khas VIP Selama 2 Hari
  • 10x Video Bisnes ByondGO
  • 4x Ebook Premium Pengurusan Manusia
  • 2x Buku Tuliss
  • 1x Eksklusif - Online Group Coaching
  • 1x BMG - Panduan Ambil Staf Berkualiti
  • 1 Seat Eksklusif Ruangan VIP di belakang VVIP
  • 1 T-shirt Eksklusif Seminar
  • 1 Woven Bag Eksklusif Seminar
  • 1 Set Workbook Seminar
  • Money Back Guarantee
  • Makan Tengah Hari bersama Tuan Abdul Basit
  • Sesi Q&A Khas Semasa Lunch bersama Tuan Abdul Basit
Harga Sebenar RM5,923

1 TIKET 

RM497

(Terhad 100 7 seats sahaja)

PROMO KE ADVANCED MY HUMAN TIKET GENERAL

Pendaftaran Kini Dibuka!

TIKET LAST CALL!

TAWARAN AKAN TAMAT DALAM MASA...

Hari
Jam
Minit
Saat

(TINGGAL 800 0 TIKET SAHAJA LAGI)

Klik butang dibawah untuk mendaftar sekarang!

25 - 26 Jan 2020 | Shaftsbury Asteria, Cyberjaya

ADVANCED MY HUMAN

Tuan Abdul Basit, Guru pengurusan Bisnes

PROMO EXTRAVAGANZA KINI DITUTUP!

Pendaftaran ke Advanced My Human yang julung kalinya diadakan kini ditutup.

Klik Butang di bawah untuk Rebut Harga Promo dan bonus-bonus eksklusif yang Ditawarkan Seterusnya.

PENDAFTARAN TELAH DITUTUP!

Pendaftaran ke Advanced My Human telah ditutup sepenuhnya:

Hari
Jam
Minit
Saat

Klik Butang di bawah untuk ke WAITING LIST bagi menantikan Seminar seterusnya.

Kami menerima bayaran seperti dibawah:

Jaminan 30 hari pulang wang semula

Anda masih ragu-ragu? Jangan risau. Pelaburan anda dilindungi insurans ilmu. 

Jika anda sudah hadir ke seminar, belajar ilmu tetapi tiada sebarang perubahan selepas sudah praktikkan ilmu ini dalam masa 30 hari, kami sedia berikan wang anda semula.

Dengan syarat, anda beri kami review apa tindakan yang anda telah lakukan selepas pulang daripada seminar.

KEDUDUKAN PESERTA

LOKASI SEMINAR

Hari
Jam
Minit
Saat

Isi borang ini untuk daftar sekarang

Advanced My Human

  • 25 - 26 Januari 2020
  • 08.00am - 05.00pm
  • Shaftsbury Asteria, Cyberjaya

Perlukan Bantuan?

Jika perlukan bantuan, hubungi pegawai khidmat pelanggan kami untuk daftar ke Advanced My Human.

+6 012 708 5844 (Izzah)

© Byond Success Sdn Bhd (1113174-U) Copyright 2017-2020. All Rights Reserved.