21 September 2019 | Shaftsbury asteria, cyberjaya

SEMINAR MY HUMAN

Seminar pengurusan sumber manusia #No1 malaysia

Tuan Abdul Basit, Guru pengurusan Bisnes

Pendaftaran telah ditutup!

SOLD OUT!

Nantikan Tawaran EKSKLUSIF Yang Bakal Kami Buka Akan Datang...

Join Telegram Channel SMH untuk menjadi yang pertama menerima TAWARAN EKSKLUSIF SETERUSNYA!

21 September 2019 | Shaftsbury asteria, cyberjaya

SEMINAR MY HUMAN

Seminar pengurusan sumber manusia #No1 malaysia

Tuan Abdul Basit, Guru pengurusan Bisnes

Pendaftaran kini dibuka!

LAST CALL

Pendaftaran Tawaran PROMO LAST CALL akan tamat dalam masa...
Hari
Jam
Minit
Saat
Tempat TERHAD 800 7 seats sahaja!

Sabtu, 21 September 2019

Shaftsbury Asteria, Cyberjaya

8.00am – 5.00pm

Perhatian kepada owner bisnes yang dah putus harapan nak ada staf!

KENAPA STAF DALAM SYARIKAT ANDA TAK SERIOUS PERFORM DALAM KERJA MEREKA

  • GAJI AKU DIBAYAR UNTUK BUAT KERJA NI, NAK KERJA LEBIH, BAYAR LEBIH LAH: Staf hanya nampak mereka bekerja di syarikat anda, tapi mereka tak nampak apa yang mereka akan jadi, kelebihan pada kerjaya mereka jika mereka terus setia dan perfom dengan anda.
  • AKU KULI, BUKAN BOS: Jangan biar staf rasa mereka kuli. Bila anda tak hargai staf, tak hormat staf sebab tu mereka rasa mereka kuli, dan jangan pelik kalau mereka ni tunggu nak angkat kaki je pergi dari syarikat anda.
  • BOS AKU PUN MALAS, HABIS TU INGAT STAF NAK RAJIN? - Dalam syarikat, tunjukkan contoh yang baik di depan staf. Kalau anda tidur, jangan pelik staf anda ikut sekali apa yang anda tunjuk kepada mereka.
  • BAGI ARAHAN PUN TAK BETUL, KEJAP MACAM TU, KEJAP MACAM NI: - Jangan hanya salahkan staf salah buat kerja kalau anda sendiri failed nak bagi arahan yang jelas kepada mereka.

Jika anda sedang dilanda masalah ini, jangan risau..

Ketahui strategi pengurusan pekerja yang betul dalam Seminar My Human!

Anda dah biasa sibuk uruskan bisnes, buat semua kerja walaupun anda dah ada staf?

Maaf seminar ini hanya untuk owner bisnes yang dah penat buat semua kerja dalam syarikat, yang tengah cari sistem apa yang boleh gerakkan syarikat, kembangkan syarikat automatik.

  • Salah Ke Tak Nak Ambik Staf, Tak Dosa Pun Kan?

    Tak salah pun, tapi saya tak nak anda rasa berdosa dan ruginya anda sebab bisnes anda stuck bertahun-tahun walaupun anda usaha sepenuh jiwa raga, itu bukan bermakna bisnes kita boleh maju.

    Cari staf, delegate kerja dekat staf, staf bangunkan syarikat, dan anda sebagai majikan perlu banyak berfikir dan bijak cari peluang untuk bisnes anda.
  • Kalau Aku Ambik Staf, Nanti Tak Mampu Bayar Gaji Diorang Macam Mana?

    Saya percaya, lagi banyak staf anda hire, sales syarikat pun naik sama.

    Tapi anda kenalah tahu, bila tapis calon tu, macam mana nak tengok calon yang datang tu betul-betul berkualiti dan berbaloi dengan tawaran yang anda offer kepada mereka.
  • Aku Dah Malas Dah Nak Ambik Staf, Buat Aku Lagi Serabut Adalah

    Anda hire staf untuk bantu dan ringankan kerja anda.

    Tapi, kalau anda rasa ada staf lagi serabut bisnes anda, itu bermakna anda perlu ubah cara anda uruskan mereka dengan teknik yang saya akan kongsikan di SMH nanti.
  • Baru Masuk Dah Berhenti, Buang Masa Aku Je Hire Kau Ni!

    Nak hire staf tu senang, tapi nak cari staf yang berkualiti, yang setia, itu yang susah jika anda ambil ringan perkara ni.

    Bukan semua calon pekerja yang datang apply kerja dengan anda serious nak bekerja dengan anda. Dan bila staf yang anda hire tak berkualiti, sebab tu dengan mudah dan tak rasa berdosa mereka berhenti suka hati.

    Lagi sakit staf tu hilang terus, tahu-tahu je dah tak datang kerja. Apa majikan perlu buat? Saya akan kongsikan solusi ni SMH nanti.
  • Macam Mana Nak Bagi Staf Yang Bagus Tak Lari Pergi Company Lain Eh?

    Bila anda jumpa staf yang bagus, anda mesti rasa sayang kalau staf tu pergi tinggalkan syarikat, betul? Anda mungkin rasa, bagi gaji yang tinggi untuk ikat pekerja seperti ini setia dengan syarikat.

    Malangnya, kajian saya mendapati gaji bukan “pengikat” untuk pekerja kekal dalam syarikat. Saya akan sharekan hasil kajian saya apakah faktor staf kekal dengan anda yang hadir ke SMH.
  • Kenapa Staf Saya Selalu Sangat Salah Buat Kerja Yang Saya Bagi Yer?

    Bagi saya setiap kesalahan itu tak wujud, semunya adalah salah faham. Kalau salah faham terjadi, itu yang menimbulkan masalah dalam syarikat.

    So, di SMH nanti saya nak bagi anda teknik yang anda boleh terus cuba untuk pastikan staf faham arahan anda, dan mereka boleh deliver kerja yang anda bagi ikut expectation anda.
  • Staf Selalu Tak Siap Kerja, Selalu MC, Nak Buang Tapi Nanti Nak Cari Staf Baru Pun Susah..

    Jangan takut, serba salah nak buang staf yang bermasalah. Tetapi, pastikan anda mengikut procedure buang staf dengan betul untuk pastikan syarikat anda takkan terganggu dengan Jabatan Buruh.

Sebelum anda decide ke SMH ini...

Jika anda rasa anda tak perlukan staf, suka buat kerja sorang-sorang sampai takda masa dengan keluarga, saya nasihatkan anda JANGAN DAFTAR untuk ke SMH.

Tapi jika anda serius nak hire staf berkualiti yang boleh bangunkan syarikat untuk anda, daftar ke SMH sekarang:

Kenapa anda patut hadir ke seminar ni? Penting sangat ke HIRE STAF RAMAI-RAMAI?

Adakah ANDA ada masalah pengurusan sumber manusia seperti ini?

Hari-hari balik lambat, busy urus kedai, walaupun dah ada staf sendiri

Product dah banyak demand, tapi masih takut nak ambil staf, sebab takut tak mampu nak bayar gaji staf

Staf selalu cuti, MC dan kerja tak perform. Nak buang takut susah nak cari pekerja baru.

Sakit kepala dengan masalah pekerja keluar masuk yang tinggi.

Hubungan dengan keluarga semakin renggang sebab selalu takda masa nak luang bersama

Dah hire staf, tapi tak berani nak bagi kerja berat,  tak percaya staf boleh buat kerja bagus.

Dah bertahun-tahun bisnes, tapi masih tak grow, dari dulu sampai sekarang bisnes kejap okay, kejap tak.

Masih jadi “orang paling penting”, yang mana bisnes perlu tutup jika anda tak masuk kedai.

Jika ya...

Perlu ke hire staff ramai-ramai? Bisnes boleh je jalan walaupun ada 2-3 orang macam sekarang.

Jika anda nak berhentikan diri anda dari jadi kuli – buat semua kerja dalam syarikat, saya akan cakap anda perlukan staff yang lebih ramai.

Memanglah staff sikit pun bisnes boleh jalan. Tapi anda tengok sendiri, kalau setiap staff, semua kerja dia buat, multi skill kononnya.

Habis tu kalau staff tu berhenti macam mana? Dah nak kena cari baru, banyak kerja yang tak jalan.

Plus saya tak suka jadikan staff saya macam superman, semua benda dia kena buat. Sebab saya tahu, lagi banyak kerja staff kena buat, lagi hilang fokus mereka.

Bila hilang fokus, staff akan susah nak siapkan kerja-kerja yang saya nak.

Thats why saya ada 6 roda pengurusan, yang guide saya, siapa yang saya perlu hire, macam mana nak uruskan mereka, berapa gaji untuk bayar kepada mereka mengikut department mana saya akan tempatkan mereka.

Saya percaya, kita perlu tahu bagaimana nak cari staff yang betul untuk posisi yang betul, barulah syarikat boleh cepat berkembang.

Tapi, kalau anda rasa pendapat anda berbeza dengan saya, anda lagi suka kalau bisnes anda tak payah ada staff banyak-banyak, anda boleh teruskan.

Tiada yang salah, tiada yang betul. Saya hanya berkongsi apa yang dipraktikkan oleh saya dan dunia korporat di luar sana.

Dah bersedia untuk hire dan uruskan staff dalam syarikat? Teruskan bacaan.

11 RAHSIA strategi pengurusan pekerja UNTUK KEMBANGKAN SYARIKAT DI SEMINAR MY HUMAn

SAMPAI BILA NAK JADI CHIEF EVERYTHING OFFICER?

7 Strategi syarikat berkembang 5x lebih pantas dengan hanya hire lebih ramai pekerja dalam syarikat dengan teknik delegate kerja yang boleh bebaskan diri anda daripada kerja sekarang.

STRATEGI KURANGKAN 50% KOS PEKERJA

Ketahui 5 cara bagaimana nak hire staf dengan kos jimat sehingga separuh dari kos asal yang perlu anda bayar, tanpa anda perlu takut dikejar Jabatan Buruh, KWSP, SOCSO dan LHDN!

TAMBAH MESIN DUIT SYARIKAT

Ramai majikan takut nak ambil pekerja kerana bimbang kos meningkat, kemudian tak mampu nak bayar gaji.

Jangan risau, saya akan ajar anda A-Z bagaimana nak hire team yang menjadi mesin duit paling aktif untuk tambah income syarikat lebih banyak untuk anda.

3 TIANG UTAMA UNTUK KEMBANGKAN SYARIKAT

Ketahui 3 jawatan penting yang anda perlu isi dalam syarikat dulu supaya syarikat akan cepat generate jualan dan capai target syarikat walaupun team anda tak sampai 5 orang!

FORMULA T.E.A.M TAPIS PEKERJA TERBAIK UNTUK SYARIKAT

Takda siapa yang nak bayar gaji staf yang tak berkualiti. Dengan formula TEAM, syarikat anda akan lebih selamat dan yakin untuk hire staf yang tepat untuk bersama anda bangunkan syarikat.

4 ELEMEN YANG ANDA PERLU KENALPASTI SEBELUM DEVELOP YOUR DREAM TEAM

4 Kriteria scanner untuk anda bebas pening kepala nak hadap staf buat silap dalam tugasan mereka, yang pasti kos syarikat akan lebih terkawal lepas ni!

RANGKA KERJA STAF UNTUK SETAHUN

Anda pasti tidak seronok jika staf anda kata tak tahu nak buat kerja apa, betul? Jadi saya akan ajar anda untuk anda ajar team anda nanti bagaimana nak buat roadmap, dan merancang kerja untuk setahun terus dalam masa kurang satu hari.

PILIH ORANG YANG BETUL UNTUK TUGAS YANG BETUL

Ketahui teknik mengenal bakal pekerja kita dengan tepat supaya kita tak tersalah pilih staf sehingga syarikat anda hanya “membazir” bayar gaji buta kepada orang yang salah.

HOOKED & HIRE CALON TERBAIK

Risau tersalah pilih staf yang tak boleh buat kerja?Saya ada SOP khas untuk anda yang dah sedia nak let go 95% kerja-kerja anda kepada staf

STRATEGI KUMPUL 120 RESUME DENGAN SATU IKLAN KERJA

Nak iklankan peluang pekerjaan pun ada caranya, kalau silap tu yang bila post iklan, takda sorang calon pun berkenan nak bekerja di syarikat anda.

Bila tak ramai yang apply, kemungkinan anda hire staf sebab “terdesak” boleh melingkupkan syarikat anda sendiri

KENALI ‘PERMATA’ ATAU ‘KACA’ HANYA DENGAN SATU SOALAN TEMUDUGA

Jangan terpedaya dengan calon yang tampil yakin dalam resume yang “padu”. Saya akan ajar anda soalan-soalan interview untuk anda bezakan mana satu bakal calon terbaik untuk syarikat anda hire jadi team anda.

PAKEJ EKSKLUSIF VVIP

(EKSKLUSIF untuk VVIP sahaja. Terhad 10 peserta)

  • Seat depan eksklusif ruangan VVIP sahaja
  • Lounge khas
  • Sesi makan tengah hari bersama Tuan Abdul Basit sambil mendengar coaching beliau semasa hari seminar
Program Byond Success sudah TERBUKTI BERKESAN membantu 20,000++ pemilik bisnes menguruskan bisnes mereka dengan sistematik.Daftar SEMINAR MY HUMAN sekarang jika anda serius nak capai kebebasan masa dari sibuk menguruskan bisnes anda, dengan strategi pengurusan pekerja yang betul.

Tiket tinggal

SIAPA SAYA YANG AKAN BANTU anda untuk SISTEMKAN PENGURUSAN PEKERJA SYARIKAT ANDA?

ABDUL BASIT

Abdul Basit merupakan Pengerusi Eksekutif kepada Byond Group Of Companies yang menaungi 5 anak syarikat.

Beliau telah berpengalaman melatih ribuan usahawan dalam pembangunan bisnes melalui pengurusan yang sistematik di dalam seminar-seminar anjuran Byond Success Sdn. Bhd.

Kisah jatuh bangun serta kejayaan beliau pernah dipaparkan di Berita Utama TV3, Nasi Lemak Kopi O TV9, Astro Awani, Harian Metro, Bernama TV, Ikim Fm, Selamat Pagi Malaysia, Majalah Wanita, program Feel Good Show NTV7, dan Majalah Keluarga.

Kejayaan beliau mencapai RM1 Juta dalam tempoh 9 bulan menjadi inspirasi ramai usahawan dan ditemuramah oleh media TV3 dan TV9.
Beliau juga merupakan Certified HRDF Trainer, mendapat pensijilan Latihan ISO 9001:2008 dan merupakan Certified NLP Master Practiotioner yang ditauliahkan oleh National Federation of NLP (NFNLP), USA.

Beliau merupakan pelajar terbaik keseluruhan (Chancellor Award) dan di anugerahkan ‘Pelajar Terbaik’ ketika menerima Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan di Universiti Tun Abdul Razak pada tahun 2012.

As Seen On

OUR SUCCESS STORY

Boleh percaya ke dengan pengurusan sumber manusia ni boleh bantu bisnes saya untuk berkembang, tambah cawangan dan mempunyai staff yang berkualiti? 
Baca kisah mereka yang sudah berjaya urus sumber manusia dengan lebih baik dan produktiviti syarikat meningkat.
Berjaya menambah staf dari 20 ke 70 orang staf dan sales beliau meningkat hampir 5x ganda yang mana, impak yang sangat besar hanya dengan struktur bisnes beliau ke arah bersistem.

Kalau dulu, Kak Nor memang serabut, nak masak, nak tengok staf buat kerja ke tak, stock barang basah semua cukup ke tak, busy sangat sampai kenduri sedara kahwin pun tak dapat datang, mampu “kirim salam” je. 

Sekarang, dia orang yang sampai dulu kat kampung, nak tinggal kedai dah tak risau dah.

Dah ada ofis sendiri, dah hire staf untuk bantu beliau. Yang paling best, bisnes beliau berkembang sangat pantas sampai waktu raya tahun lepas, stock tak cukup nak supply pada demand customer.

Dapat kurangkan cukai beliau, dan sekarang beliau sudah tukar company secretary yang lebih baik, yang boleh untuk urus syarikat, akaun dan cukai syarikat dengan lebih baik dan murah.

Boleh delegate kerja pada staf dan semua kerja dapat disiapkan dengan efisien. Segala kerja operasi, dan kerja QC dah boleh serahkan kepada staf.

INDUSTRI: MAKANAN

“Sales meningkat 5x ganda walau founder asal dah tiada.”

Dahulu saya “stuck” untuk berkembang, kerana tak ada ilmu yang betul.

Setelah hadir je program Byond, impak yang sangat besar hanya dengan struktur bisnes ke arah bersistem.

Saya kini berjaya menambah staf dari 20 ke 70 orang staf, dan sales meningkat hampir 5x ganda.

 

– Syariff Mizan, Al Mizan Satay House

INDUSTRI: MAKANAN

“Sekarang nak MASUK TENGAH HARI, atau pergi bercuti pun takde masalah.”

Kalau dulu pukul 6.30 pagi, saya dan suami dah terpacak kat kedai semata-mata nak tengok pekerja masuk kerja ke tak, buat kerja ke tak.

Sekarang, nak masuk tengah hari, nak pergi bercuti pun takda masalah sebab saya dah tahu macam mana nak uruskan pekerja dan syarikat berjalan tanpa saya perlu ke kedai hari-hari.

– Nor Haslinda Baharum, Restoran Cik Melur

INDUSTRI: KESIHATAN

“Walaupun tahun lepas keluar pergi haji 23 hari, bisnes tetap jalan dengan baik.”

Sebelum hadir ke program Byond, masalah saya, bila duit tu masuk tak tahu ke mana, dengan resit tak tentu hala. Nak tinggal bisnes sehari pun susah.

Sekarang, daripada segi kewangan pun semua dah cantik, bisnes saya bebas hutang, siap bank kejar lagi nak offer bagi loan kat saya.

Saya lega, walaupun tahun lepas keluar pergi haji 23 hari, tapi bisnes jalan dengan baik, semuanya tersusun.

– Puan Saurah Awee, Master Stokis Jamu Ratu Malaya

INDUSTRI: KEJURUTERAAN

“Hampir terpaksa bayar RM50k disebabkan cukai kebodohan. Lepas 1 tahun hadir dan amalkan ilmu program Byond, saya BERJAYA capai RM 1 juta.”

COSEC yang saya hire tu tak dapat advice dan solve problem kami. 

Kita orang hampir kena bayar Rm50k dan dia hanya dapat reducekan RM9k dengan penambahan fee. Selepas pergi kelas baru tahu yang sebenarnya RM50k tu boleh dikurangkan dengan memberi benefit balik kepada staff, kepada Director.

Dalam masa 1 tahun saya setup, lepas saya pergi kelas, saya dapat achieved RM1 million.

– Samsul Farhan, Global Detection Solution Sdn Bhd

INDUSTRI: KOSMETIK/KECANTIKAN

“Nak tutup je lah bisnes ni. Buat apa berbisnes sale banyak, tapi duit simpanan tak ada langsung. Dah join Byond, barulah  saya BERJAYA mempunyai SIMPANAN 4GANDA.”

Sebelum ni Ferra buat bisnes tak tahu nak fokus yang mana?

Retail pun buat, ejen/stokis pun buat. Tak jelas bisnes model bisnes Ferra ni apa sebenarnya.

Selepas join Byond baru tahu yang sebenarnya Ferra perlu betulkan sistem, betulkan human, dan barulah Ferra jelas dengan bisnes model apa yang perlu buat.

Dalam masa 7 bulan, sale meningkat 10x ganda dan saving 4x ganda.

– Ferra Rossa, FMLuxeBeauty Sdn Bhd

INDUSTRI: PENDIDIKAN

“Bisnes bertahun, tapi cash reserved langsung tak ada. Selepas belajar dengan Byond, saya dah berjaya mempunyai simpanan duit syarikat”

Saya memang fade up dengan bisnes sebab tak tahu nak urus kewangan dengan betul.

Dahulu setiap bulan kalau ada untung lebih baru saya akan ambil gaji. Kalau tak, saya cuma bayar kos overhead syarikat je.

Sekarang alhamdulillah, saya dapat menyimpan duit syarikat dan masalah kewangan syarikat saya selesai.

– Ummul Hafizah, Nilai Jaya Education Sdn Bhd

DAN RAMAI LAGI USAHAWAN YANG TELAH BERJAYA KEMBANGKAN BISNES MEREKA

20,000++ USAHAWAN TELAH BERJAYA URUSKAN STAFF SYARIKAT MEREKA

TUNGGU APA LAGI?
DAFTAR SEKARANG SEBELUM PROMOSI TAMAT!

PAKEJ EKSKLUSIF VVIP

  • Makan Tengah Hari bersama Tuan Abdul Basit
  • Sesi Q&A Khas Semasa Lunch bersama Tuan Abdul Basit
  • Ruang Solat Khas Disediakan
  • Tidak Perlu Beratur Panjang Dan Akses Khas VVIP
  • 12 Video Urus & Kembangkan Tim
  • 4 Ebook Premium Pengurusan Tim
  • 1 Seat Eksklusif Ruangan VVIP sahaja
  • 1 T-shirt Eksklusif Seminar
  • 1 Woven Bag Eksklusif Seminar
  • 1 Set Workbook Seminar
  • 1 Buku Tuliss
  • Money Back Guarantee

Harga Sebenar RM 1497

1 TIKET

RM497

(Terhad 10 0 seats sahaja)

PAKEJ EKSKLUSIF VIP

  • Lunch Dan Ruangan Khas VIP Disediakan
  • Ruang Solat Khas Disediakan
  • Tidak Perlu Beratur Panjang Dan Akses Khas VIP
  • 12 Video Urus & Kembangkan Tim
  • 4 Ebook Premium Pengurusan Tim
  • 1 Seat Eksklusif Ruangan VIP
  • 1 T-shirt Eksklusif Seminar
  • 1 Woven Bag Eksklusif Seminar
  • 1 Set Workbook Seminar
  • 1 Buku Tuliss
  • Money Back Guarantee
  • Makan Tengah Hari bersama Tuan Abdul Basit
  • Sesi Q&A Khas Semasa Lunch bersama Tuan Abdul Basit

Harga Sebenar RM497

1 TIKET 

RM227

(Terhad 50 0 seats sahaja)

PROMO TIKET GENERAL KE SEMINAR MY HUMAN

Pendaftaran Kini Dibuka!

TIKET PROMO LAST CALL!

(TIKET TERHAD 800 7 SEATS SAHAJA)

TAWARAN HANYA DIBUKA DALAM MASA...

HARI
JAM
Minit
Saat
21 September 2019 | Shaftsbury asteria, cyberjaya

SEMINAR MY HUMAN

Seminar pengurusan sumber manusia #No1 malaysia

Tuan Abdul Basit, Guru pengurusan Bisnes

Pendaftaran telah ditutup!

SOLD OUT!

Nantikan Tawaran EKSKLUSIF Yang Bakal Kami Buka Akan Datang...

Join Telegram Channel SMH untuk menjadi yang pertama menerima TAWARAN EKSKLUSIF SETERUSNYA!

Jaminan 30 hari pulang wang semula

Anda masih ragu-ragu? Jangan risau. Pelaburan anda dilindungi insurans ilmu. 

Jika anda sudah hadir ke seminar, belajar ilmu tetapi tiada sebarang perubahan selepas sudah praktikkan ilmu ini dalam masa 30 hari, kami sedia berikan wang anda semula.

Dengan syarat, anda beri kami review apa tindakan yang anda telah lakukan selepas pulang daripada seminar.

HARI
JAM
Minit
Saat

Isi borang ini untuk daftar sekarang

Seminar My Human

  • 21 September 2019
  • 08.00am - 05.00pm
  • Shaftsbury Asteria, Cyberjaya

Perlukan Bantuan?

Jika perlukan bantuan, hubungi pegawai khidmat pelanggan kami untuk daftar ke Seminar My Human.

+6 012 708 5844 (Izzah)

© Byond Success Sdn Bhd (1113174-U) Copyright 2017-2019. All Rights Reserved.