4 Ogos 2018 | Sabtu

Hotel Premiera, Kuala Lumpur

09.00am – 05.00pm

HARAP MAAF. PENDAFTARAN KE SEMINAR MY DOCUMENT FINALE TELAH DITUTUP!

SEMINAR MY DOCUMENTS FINALE 2018

2018/08/04 09:00:00

“SEMUA ORANG BOLEH BUAT BISNES..
TAPI! TAK SEMUA BOLEH URUSKAN BISNES!”

Kita sering dipaparkan dengan kisah-kisah manis kejayaan sebuah perniagan dengan jualan mencecah jutaan ringgit.

Tapi hakikatnya…

Jika bisnes tidak diuruskan dengan baik, bersedia untuk kehilangan bisnes anda hari ini!

BAGAIMANA BISNES YANG TIDAK DIURUS?

Bos tak sanggup ambil cuti!

Macam mana Bos nak ambil cuti..Bos jadi CHIEF EVERYTHING OFFICER (CEO), Bos buat semua perkara. Kalau Bos tidak ada bisnes tak MATI!.

Sales naik tapi check akaun saving kosong!

Ini antara masalah yang selalu kami terima..sales syarikat naik mendadak tetapi duit bocor sana sini.

Masalah bertimbun

Anda rasa syarikat tak boleh berkembang dan pergi lebih jauh? Sebab masalah yang ada tidak diuruskan dengan baik. Masalah bukan untuk dielak tetapi diurus dengan betul

Terpaksa abaikan keluarga untuk bisnes!

Ini adalah masalah yang ramai pembuat bisnes hadapi! Sibuk sehingga tidak ada masa dengan keluarga sendiri.

ANDA HADAPI MASALAH YANG SAMA?

ANDA RASA BETUL KE TINDAKAN YANG ANDA LAKUKAN SEKARANG?

Kami rasa sudah tiba masa untuk ANDA BANTU DIRI!

Sampai bila anda nak abaikan keluarga, tak bagi diri sendiri masa untuk berehat?

Saya hanya mampu kongsikan ilmu MACAM MANA NAK BAGI ANDA BANYAK MASA SAMBIL KEMBANGKAN SYARIKAT dengan satu cara je…

Macam mana???

SISTEMKAN BISNES ANDA SEKARANG!

Bagaimana nak SISTEMKAN BISNES???

Semuanya akan dikongsikan oleh Guru Pengurusan Bisnes anda, Hj Abdul Basit di SEMINAR MY DOCUMENTS!

RIBUAN USAHAWAN YANG TELAH BERJAYA SISTEMKAN BISNES SYARIKAT

BAGAIMANA SEMINAR MY DOCUMENTS BANTU PEMILIK BISNES SEPERTI ANDA?

Ramai dalam kalangan usahawan berjaya menjana jualan puluhan ribu pendapatan bulanan malah ada yang hingga jutaan ringgit..tapi malangnya masih gagal menguruskan syarikat dan kewangan dengan baik.

Kami bawakan Seminar My Documents khas untuk membantu para usahawan yang telah rugi dan jatuh terlingkup dalam bisnes sendiri. Ramai orang buat bisnes,
tapi tak ramai yang boleh urus bisnes. Ramai orang pandai buat duit tapi berapa ramai yang pandai urus duit?

Fakta yang lebih menakutkan! 9/10 perniagaan yang wujud AKAN TUTUP SEBELUM 3 TAHUN kerana tidak ada pengurusan sistem yang betul!

“Sebelum ni saya nampak susah nak sistemkan bisnes ni, nak buat SOP semua.

Selepas saya hadir ke SMD, saya lebih banyak masa untuk keluarga. Paling terkesan, saya dapat keluarkan ibu saya daripada terpaksa bekerja untuk bangunkan bisnes keluarga kami.”

Muhammad Saifullah, Pemilik Kedai Makan Ustaz

“Jika dulu saya ingat, saya hanya akan uruskan kedai yang ayah saya wariskan ni satu je sampai bila-bila.

Tanggapan saya silap, selepas ke SMD saya berjaya kurangkan 80% daripada masa saya uruskan kedai, saya hanya penat berfikir untuk bangunkan syarikat.”

– Rathi Zakaria, Pengarah Urusan Zakaria Sulaiman Hardware Sendirian Berhad

 

 

Dulu saya kerja di hospital kerajaan, dan saya bila dah ada klinik, saya kena cari ilmu bisnes untuk pastikan klinik saya terus berkembang sebab saya sebelum datang SMD saya memang ada masalah dengan staff, dokumen syarikat seperti agreement, semua tak dijaga dengan baik.

Alhamdulillah, di SMD saya jumpa solusi untuk selesaikan semua masalah ni, malah bisnes dah ada sistem, masa dengan keluarga pun lebih banyak.

Mohd. Hakimi, Pemilik Al-Fateh Empire Sdn. Bhd.

Nurul Aimi Mohamad Kamil
Founder Imanni Skinz


 

“Takut nak ambil staff ramai walaupun syarikat dah Sdn Bhd. Namun bila ada ilmu yang tepat dan betul, baru tahu bagaimana nak bangunkan mereka”

Sebelum ini, saya tak pernah tahu tentang ilmu pensyarikatan dan agak takut nak ambil staff yang ramai sebab saya memang tidak ada ilmu tentang syarikat walaupun syarikat kami dan Sendirian Berhad.

Selepas saya menghadiri Seminar My Documents, saya mula sedar tentang nilai ilmu pensyarikatan. Saya dah tahu tentang nilai sebuah entiti syarikat iaitu Sdn, PLT dan enterprise. Saya juga di ajar tentang pembangunan manusia, pengurusan dokumen, 6 roda pengurusan, apa beza shareholder dan pengarah serta cara untuk cari cosec yang betul.

Kepada yang belum hadir ke My Documents terutamanya pemilik bisnes, anda sangat rugi kerana dalam seminar ini, banyak ilmu yang padat dikongsikan oleh Hj Abdul Basit ajarkan. Malah saya dapat ilmu macam mana nak bangunkan staff sekaligus berjaya bangunkan bisnes.

Keydeen Hj Ahmad
Manager, Keydeen Project Sdn Bhd


“Selepas 16 tahun buat bisnes barulah sibuk nak belajar pengurusan bisnes. Rupanya banyak lagi yang saya belum tahu.”

Saya mempunyai pengalaman selama 16 tahun berbisnes tetapi dari segi pengurusan bisnes agak tidak teratur. Setelah saya mengenali Tn Hj Abdul Basit dan menghadiri seminarnya untuk belajar, baru saya tahu macam mana untuk menguruskan bisnes gaya korporat.

Selepas pulang, saya decide untuk susun atur semula fail-fail dalam syarikat kerana system filling saya tidak memuaskan dan tidak teratur. Malah, saya belajar ilmu tidak penting siapa yang mulakan. Yang jauh lebih penting adalah siapa yang bersama-sama untuk menerus dan bangunkan bisnes kita.

Saranan saya bagi yang belum hadir ke Seminar My Documents, datang lah! Bagi seorang pendiri bisnes anda kena faham apa itu bisnes. Apa yang kita tahu tidak semestinya betul. Untuk berniafa harus ada mentor dan bagi saya untuk pengurusan bisnes, Hj Abdul Basit adalah guru yang tepat.

Datin Noor Haslina
Pengarah Syarikat Memandu KIST


 

“Buat bisnes selama ini tiada kefahaman. Keluar dari seminar, kini saya lebih faham kita perlu ada team, SOP dan Agreement untuk majukan syarikat.”

Saya tiada apa-apa kefahaman tentang HR sebelum ini. Saya sebagai CEO Marketing dan hanya bekerja sahaja. Setelah menghadiri seminar ini, mindset saya bertukar kerana apa yang dipelajari betul-betul memberi pengajaran. Selama setahun saya sebagai CEO, saya dapati banyak kesilapan dalam saya menjadi ketua.

Saya membuat perubahan melalui SOP dan polisi untuk pekerja saya. Saya akan bina syarikat untuk lebih maju ke hadapan dan pandai menguruskan kewangan. Setiap duit yang keluar dan masuk haruslah direkodkan.

Demi syarikat, kalau saya pada syarikat dan saya pada apa yang kita bina, kita wajib belajar dan perlu ada seorang guru yang tepat untuk membimbing. Pada saya, Tuan Abdul Basit adalah guru yang tepat untul belajar cara mengurus syarikat.

Nadea Fauzi
CEO, Real Beauty Sdn Bhd


 

“Saya didedahkan ilmu HR yang lebih details di dalam kelas yang selama ini saya ingat ia tidak penting.”

Sebelum datang ke seminar ini saya rasa HR ini tidak penting, pengurusan syarikat tidak teratur dan tiada sistem yang kukuh.

Impak selepas menghadiri seminar ini, ia menambah pengetahuan saya tentang HR di mana saya praktikkan dalam syarikat dari segi filling dan department HR, admin dan sales. Kesannya sangat besar, sebab saya baru nampak yang HR dan depatment lain lah yang akan bangunkan syarikat.

Saranan saya bagi yang belum hadir ke Seminar My Documents, memang saya menyeru dan saya beritahu anda adalah sangat rugi kalau tidak hadir ke seminar ini. Kerana bagi saya ilmu ini tidak ada di mana-mana seminar di luar sana. ilmu ini sangat-sangat berharga dan membantu kita dari zero to hero.

DAN RAMAI LAGI USAHAWAN YANG TELAH BERJAYA SISTEMKAN BISNES MEREKA

GURU PENGURUSAN BISNES ANDA
HJ ABDUL BASIT

Abdul Basit merupakan Pengerusi Eksekutif kepada Byond Group Of Companies yang menaungi 5 anak syarikat. Beliau telah berpengalaman melatih ribuan usahawan dalam pembangunan bisnes melalui pengurusan yang sistematik di dalam seminar-seminar anjuran Byond Success Sdn. Bhd.

Kisah jatuh bangun serta kejayaan beliau pernah dipaparkan di Berita Utama TV3, Nasi Lemak Kopi O TV9, Astro Awani, Harian Metro, Majalah Wanita dan Majalah Keluarga. Kejayaan beliau mencapai RM1 Juta dalam tempoh 9 bulan menjadi inspirasi ramai usahawan dan ditemuramah oleh media TV3 dan TV9.

Beliau juga merupakan Certified HRDF Trainer, mendapat pensijilan Latihan ISO 9001:2008 dan merupakan Certified NLP Master Practiotioner yang ditauliahkan oleh National Federation of NLP (NFNLP), USA.

Beliau merupakan pelajar terbaik keseluruhan (Chancellor Award) dan di anugerahkan ‘Pelajar Terbaik’ ketika menerima Ijazah Sarjana Mudah Pengurusan Perniagaan di Universiti Tun Abdul Razak pada tahun 2012.

APA YANG AKAN ANDA PELAJARI DALAM SEMINAR MY DOCUMENTS?

mentaliti-orang-bisnes

BAGAIMANA BINA MENTALITI YANG BETUL DALAM MEMBANGUNKAN PERNIAGAAN DAN SYARIKAT

Ketahui punca yang membuatkan bisnes anda tidak berkembang.

Strategi dan teknik orang kaya bertambah kaya.

Bagaimana menjadi usahawan yang mempunyai kebebasan masa dan wang.

sdn-berhad

APAKAH PERBEZAAN ANTARA ENTERPRISE DAN SDN BHD

Bila masa sesuai naik taraf syarikat anda kepada SDN BHD?

Kepentingan naik taraf syarikat ke SDN BHD.

Adakah salah jika masih Enterprise?

perkara-penting-urus-bisnes

APAKAH PERKARA PENTING DALAM MENGURUSKAN SYARIKAT

Ketahui komponen penting dalam pengurusan syarikat.

Perbezaan antara duit buat duit dan dunia urus duit.

Ketahui asas dalam pengurusan pentadbiran syarikat (Administration).

Ketahui asas dalam pengurusan sumber manusia (Human Resource)

Ketahui asas dalam pengurusan kewangan syarikat (Finance).

SIAPA PERLU HADIR?

OWNER BISNES YANG PENAT KERJA SORANG-SORANG

Anda boleh cakap anda suka kerja sorang tapi mohon check bila je anda ada masa untuk keluarga, untuk diri sendiri? Anda sanggup buat bisnes sorang-sorang sampai tuan?

OWNER BISNES YANG DAH BERNIAGA LEBIH DARI 3 TAHUN

Kalau dulu guru saya selalu pesan kalau berniaga dah 3 tahun masih tak capai 1 juta, maknanya syarikat anda bermasalah! Kenapa? Dekat kelas nanti saya explain.

ORANG BISNES YANG DAH BUAT DUIT LEBIH RM50K SEBULAN

Ada orang sales RM50K dah rasa kaya giler, tapi ada orang rasa tak cukup. Tapi citer dia, macam mana anda uruskan duit syarikat?

OWNER BISNES YANG DAH BERSEDIA UNTUK KEMBANGKAN SYARIKAT

Syabas! Orang yang berjaya sentiasa bersedia dan berani. Dengan ilmu yang saya kongsikan saya pasti anda boleh berjaya dalam bisnes anda sekarang.

ORANG YANG BARU NAK BERJINAK DALAM DUNIA BISNES

Saya tahu anda mungkin teruja nak kembangkan bisnes yang anda baru mula kan? Namun adakah mindset anda dah ready dengan ilmu bisnes? Ke nak main redah je?

JANGAN HADIR KALAU…

ORANG YANG ACAH DAH PANDAI SEMUA PERKARA

ORANG YANG BERFIKIRAN NEGATIF

ORANG YANG RASA ILMU PENGURUSAN BISNES TAK PENTING

ORANG YANG TAK NAK BISNES MEREKA BERKEMBANG

ORANG YANG BANYAK ALASAN

ORANG YANG TAK NAK BELAJAR ILMU BARU

BONUS!!!

sistem-urus-fail-byond-success

Formula bagaimana urus sistem fail syarikat dengan sistematik dan efisien

(Bernilai RM99)

soal-jawab-bersama-hj-basit

Sesi soal jawab dengan Hj Abdul Basit ketika seminar! Tanya apa saja, kami akan bantu anda

(Bernilai RM397)

SEMINAR MY DOCUMENTS BAKAL MENGUBAH SYARIKAT ANDA MENJADI AUTOPILOT!

2018/08/04 09:00:00

4 Ogos 2018 | Sabtu

Hotel Premiera, Kuala Lumpur

09.00am – 05.00pm

HARAP MAAF. PENDAFTARAN KE SEMINAR MY DOCUMENT FINALE TELAH DITUTUP!

PERLUKAN BANTUAN?

Sila Hubungi Bahagian Khidmat Pelanggan Kami

012 708 5844 (Izzah)
customer.byondsuccess@gmail.com