3 Ogos 2019 | Shaftsbury Asteria, Cyberjaya, Selangor

SEMINAR MY FINANCE

Tuan Abdul Basit, Guru Pengurusan Bisnes

Pendaftaran akan dibuka dalam masa

Hari
Jam
Minit
Saat

Join Telegram Channel SMF untuk mendapatkan TAWARAN EKSKLUSIF ini!

Jumpa anda di Seminar My Finance!

Seminar pengurusan kewangan #No1 malaysia

Tahniah kerana menjadi orang terawal untuk mendaftar di program Byond, SEMINAR MY FINANCE. Jadilah orang PERTAMA yang menerima tawaran eksklusif dari Byond!

Pendaftaran akan dibuka tidak lama lagi! Masukkan nama dan emel anda untuk mendapat tawaran eksklusif ini!






Sabtu, 3 Ogos 2019

Shaftsbury Asteria,

Cyberjaya, Selangor

8.00am – 5.00pm

OUR SUCCESS STORY

Boleh percaya ke dengan pengurusan kewangan ni boleh bantu bisnes saya untuk berkembang, tambah cawangan dan mempunyai cash reserved yang banyak? 

Baca kisah mereka yang sudah berjaya urus kewangan syarikat dengan lebih baik dan mempunyai cash reserved dalam syarikat

Dapat kurangkan cukai beliau, dan sekarang beliau sudah tukar company secretary yang lebih baik, yang boleh untuk urus syarikat, akaun dan cukai syarikat dengan lebih baik dan murah.

Bayangkan sales bisnes beliau masuk juta, tapi untung tak sampai 10%.

Selepas ke program Byond, dan belajar sistem urus duit, urus dokumentasi syarikat, Ferra dah berjaya besarkan simpanan bisnes beliau selepas apply sistem yang kami berikan.

Dah ada ofis sendiri, dah hire staf untuk bantu beliau. Yang paling best, bisnes beliau berkembang sangat pantas sampai waktu raya tahun lepas, stock tak cukup nak supply pada demand customer.

Berjaya menambah staf dari 20 ke 70 orang staf dan sales beliau meningkat hampir 5x ganda yang mana, impak yang sangat besar hanya dengan struktur bisnes beliau ke arah bersistem.

Boleh delegate kerja pada staf dan semua kerja dapat disiapkan dengan efisien. Segala kerja operasi, dan kerja QC dah boleh serahkan kepada staf.

INDUSTRI: KEJURUTERAAN

“Hampir terpaksa bayar RM50k disebabkan cukai kebodohan. Lepas 1 tahun hadir dan amalkan ilmu program Byond, saya BERJAYA capai RM 1 juta.”

COSEC yang saya hire tu tak dapat advice dan solve problem kami. 

Kita orang hampir kena bayar Rm50k dan dia hanya dapat reducekan RM9k dengan penambahan fee. Selepas pergi kelas baru tahu yang sebenarnya RM50k tu boleh dikurangkan dengan memberi benefit balik kepada staff, kepada Director.

Dalam masa 1 tahun saya setup, lepas saya pergi kelas, saya dapat achieved RM1 million.

– Samsul Farhan, Global Detection Solution Sdn Bhd

INDUSTRI: KOSMETIK/KECANTIKAN

“Nak tutup je lah bisnes ni. Buat apa berbisnes sale banyak, tapi duit simpanan tak ada langsung. Dah join Byond, barulah  saya BERJAYA mempunyai SIMPANAN 4GANDA.”

Sebelum ni Ferra buat bisnes tak tahu nak fokus yang mana?

Retail pun buat, ejen/stokis pun buat. Tak jelas bisnes model bisnes Ferra ni apa sebenarnya.

Selepas join Byond baru tahu yang sebenarnya Ferra perlu betulkan sistem, betulkan human, dan barulah Ferra jelas dengan bisnes model apa yang perlu buat.

Dalam masa 7 bulan, sale meningkat 10x ganda dan saving 4x ganda.

– Ferra Rossa, FMLuxeBeauty Sdn Bhd

INDUSTRI: PENDIDIKAN

“Bisnes bertahun, tapi cash reserved langsung tak ada. Selepas belajar dengan Byond, saya dah berjaya mempunyai simpanan duit syarikat”

Saya memang fade up dengan bisnes sebab tak tahu nak urus kewangan dengan betul.

Dahulu setiap bulan kalau ada untung lebih baru saya akan ambil gaji. Kalau tak, saya cuma bayar kos overhead syarikat je.

Sekarang alhamdulillah, saya dapat menyimpan duit syarikat dan masalah kewangan syarikat saya selesai.

– Ummul Hafizah, Nilai Jaya Education Sdn Bhd

INDUSTRI: MAKANAN

“Sekarang nak MASUK TENGAH HARI, atau pergi bercuti pun takde masalah.”

Kalau dulu pukul 6.30 pagi, saya dan suami dah terpacak kat kedai semata-mata nak tengok pekerja masuk kerja ke tak, buat kerja ke tak.

Sekarang, nak masuk tengah hari, nak pergi bercuti pun takda masalah sebab saya dah tahu macam mana nak uruskan pekerja dan syarikat berjalan tanpa saya perlu ke kedai hari-hari.

– Nor Haslinda Baharum, Restoran Cik Melur

INDUSTRI: KECANTIKAN

“Lepas pergi kelas, dah mula ambil staf. Bila cuti pun, duit tetap masuk juga.”

Sebelum ni depends kepada saya je. Dalam kelas pun kena reply Whatsapp. Saya yang kena close sales. Pergi mana-mana pun kena reply Whatsapp.

Saya cuti, akaun bisnes saya pun cuti.

Bila dah pergi kelas, saya dapat tahu apa yang perlu saya buat, cara nak pilih staf yang betul. Pergi cuti pun, duit tetap masuk juga.

– Sabrina Shuhaimi, Fever Glam

INDUSTRI: KESIHATAN

“Walaupun tahun lepas keluar pergi haji 23 hari, bisnes tetap jalan dengan baik.”

Sebelum hadir ke program Byond, masalah saya, bila duit tu masuk tak tahu ke mana, dengan resit tak tentu hala. Nak tinggal bisnes sehari pun susah.

Sekarang, daripada segi kewangan pun semua dah cantik, bisnes saya bebas hutang, siap bank kejar lagi nak offer bagi loan kat saya.

Saya lega, walaupun tahun lepas keluar pergi haji 23 hari, tapi bisnes jalan dengan baik, semuanya tersusun.

– Puan Saurah Awee, Master Stokis Jamu Ratu Malaya

Industri: barang kemas

“Stress dengan masalah pekerja dan tak bebas ke mana-mana. Wajib datang ofis. Sekarang DAH BERJAYA uruskan staff.

Hadir ke program Byond kerana terlalu stress memikirkan masalah pekerja kerana pekerja dapat ilmu dekat saya setelah dilatih dan berhenti.

Saya memang sangat tidak ada masa. Boleh katakan kalau saya tidak datang dekat sini tidak datang dekat office, ibarat macam-macam masalah jadi.

Sekarang staff dah bertambah, saya dah berjaya uruskan staff.

– Nurul Fitrah Ghazali, Fitrah Goldsmith Sdn Bhd

DAN RAMAI LAGI USAHAWAN YANG TELAH BERJAYA KEMBANGKAN BISNES MEREKA

nurul-aimi-mohamad-kamil_optimized

NURUL AIMI MOHAMAD KAMIL
Founder Imanni Skinz

Industri: kecantikan

“Dulu  TAKUT NAK AMBIL STAFF walaupun syarikat dah Sdn. Bhd. Bila ada ilmu yang tepat dan betul, baru tahu bagaimana nak bangunkan mereka.”

Sebelum ini, saya tak pernah tahu tentang ilmu pensyarikatan dan agak takut nak ambil staff yang ramai sebab saya memang tidak ada ilmu tentang syarikat walaupun syarikat kami dah Sendirian Berhad.

Selepas saya menghadiri program Byond Success, saya mula sedar tentang nilai ilmu pensyarikatan. Saya dah tahu tentang nilai sebuah entiti syarikat iaitu Sdn, PLT dan enterprise. 

Saya juga di ajar tentang pembangunan manusia, pengurusan dokumen, 6 roda pengurusan, apa beza shareholder dan pengarah serta cara untuk cari COSEC yang betul. 

keydeen-ahmad_optimized

KEYDEEN HJ. AHMAD
Manager, Keydeen Project Sdn Bhd

Industri: event management

“Selepas 16 tahun berbisnes, pengurusan dokumen MASIH TAK TERATUR. Pulang dari seminar, baru saya tahu cara uruskan bisnes.”

Saya mempunyai pengalaman selama 16 tahun berbisnes tetapi dari segi pengurusan bisnes agak tidak teratur. Setelah saya mengenali Tn Hj Abdul Basit dan menghadiri seminarnya untuk belajar, baru saya tahu macam mana untuk menguruskan bisnes gaya korporat.

Selepas pulang, saya decide untuk susun atur semula fail-fail dalam syarikat kerana system filling saya tidak memuaskan dan tidak teratur. Malah, saya belajar ilmu tidak penting siapa yang mulakan. Yang jauh lebih penting adalah siapa yang bersama-sama untuk menerus dan bangunkan bisnes kita.

Saranan saya bagi yang belum hadir ke program Byond Success, datang lah! Bagi seorang pendiri bisnes anda kena faham apa itu bisnes. Apa yang kita tahu tidak semestinya betul. Untuk berniaga harus ada mentor dan bagi saya untuk pengurusan bisnes, Hj Abdul Basit adalah guru yang tepat.

datin-noor-haslina-abdullah- optimized

DATIN NOOR HASLINA
Pengarah Syarikat Memandu KIST

Industri: servis

“Buat bisnes selama ini TIADA KEFAHAMAN. Keluar dari seminar, kini saya LEBIH FAHAM kita perlu ada team, SOP dan Agreement untuk majukan syarikat.”

Saya tiada apa-apa kefahaman tentang HR sebelum ini. Saya sebagai CEO Marketing dan hanya bekerja sahaja. Setelah menghadiri seminar ini, mindset saya bertukar kerana apa yang dipelajari betul-betul memberi pengajaran. Selama setahun saya sebagai CEO, saya dapati banyak kesilapan dalam saya menjadi ketua.

Saya membuat perubahan melalui SOP dan polisi untuk pekerja saya. Saya akan bina syarikat untuk lebih maju ke hadapan dan pandai menguruskan kewangan. Setiap duit yang keluar dan masuk haruslah direkodkan.

Untuk membangunkan syarikat, kita wajib belajar dan perlu ada seorang guru yang tepat untuk membimbing. Pada saya, Tuan Abdul Basit adalah guru yang tepat untul belajar cara mengurus syarikat.

nadea-fauzi_optimized

NADEA FAUZI
CEO, Real Beauty Sdn Bhd

Industri: kecantikan

“Saya didedahkan ilmu HR yang LEBIH DETAILS di dalam kelas yang selama ini saya ingat ia tidak penting.”

Sebelum datang ke seminar ini saya rasa HR ini tidak penting, pengurusan syarikat tidak teratur dan tiada sistem yang kukuh.

Impak selepas menghadiri program Byond Success, ia menambah pengetahuan saya tentang HR di mana saya praktikkan dalam syarikat dari segi filling dan department HR, admin dan sales. Kesannya sangat besar, sebab saya baru nampak yang HR dan depatment lain lah yang akan bangunkan syarikat.

Saranan saya bagi yang belum hadir ke program Byond Success, memang saya menyeru dan saya beritahu anda adalah sangat rugi kalau tidak hadir ke program Byond Success. Kerana bagi saya ilmu ini tidak ada di mana-mana seminar di luar sana. ilmu ini sangat-sangat berharga dan membantu kita dari zero to hero.

LEBIH 20,000 USAHAWAN TELAH UPGRADE PENGURUSAN KEWANGAN SYARIKAT MEREKA

Jumpa anda di Seminar My Finance!

Seminar pengurusan kewangan #No1 malaysia

Tahniah kerana menjadi orang terawal untuk mendaftar di program Byond, SEMINAR MY FINANCE. Jadilah orang PERTAMA yang menerima tawaran eksklusif dari Byond!

Pendaftaran akan dibuka tidak lama lagi! Masukkan nama dan emel anda untuk mendapat tawaran eksklusif ini!






Join Telegram Channel SMF untuk mendapatkan TAWARAN EKSKLUSIF ini!

PERLUKAN BANTUAN?

Hubungi Khidmat Pelanggan kami

+6012 708 5844

Seminar Advanced My Documents

  • Coming soon
  • 08.00am - 05.00pm
  • Shaftsbury Asteria, Cyberjaya

Perlukan Bantuan?

Jika perlukan bantuan, hubungi pegawai khidmat pelanggan kami untuk daftar ke Seminar Advanced My Documents.

+6 012 708 5844 (Izzah)

© Byond Success Sdn Bhd (1113174-U) Copyright 2017-2018. All Rights Reserved